CNA a făcut anunțul: Ce se va întâmpla cu cea mai mare televiziune din România, după ce va înceta emisia analogică

CNA a făcut anunțul: Ce se va întâmpla cu cea mai mare televiziune din România, după ce va înceta emisia analogică
Publicat: 05/05/2015, 12:26

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de marți, mai multe solicitări ale Pro TV SRL, între care și una privind modificarea formei juridice a societății, din SA și SRL. Modificarea s-a produs efectiv începând din 26 martie.

Totodată, CNA a analizat o solicitare a Pro TV SRL de acordare a unor licențe audiovizuale pentru difuzarea locală prin rețele de comunicații electronice (prin cablu, n.r.) pentru Pro TV din București, Alba Iulia, Arad, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Târgu-Mureș.

Pro TV SRL deține licențe audiovizuale pentru difuzarea terestră a serviciilor de programe de televiziune cu aceeași denumire, în aceste localități.

Potrivit informațiilor prezentate în ședința CNA de marți, Pro TV SRL a solicitat Consiliului doar 13 licențe noi pentru emisia prin cablu, deși societatea deține un număr total de 37 de licențe audiovizuale de televiziune terestră, care sunt în pericol să fie închise pe 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră TV în România.

Pe de altă parte, Pro TV SRL a solicitat CNA și modificarea structurii serviciului de programe pentru stația sa centrală, de la București, în sensul creșterii producției proprii (de la 47% la 70%), scăderii procentului de filme difuzate (de la 42% la 20%) și creșterii programelor de divertisment (de la 12% la 33%).

Prezentă la ședința CNA de marți, Adriana Păpureanu, reprezentanta Pro TV SRL, a spus că modificarea structurii de programe este una obișnuită, fiind prilejuită de modificarea grilei de programe.

În ceea ce privește solicitările privind acordarea a 13 noi licențe de televiziune prin cablu, Adriana Păpureanu a explicat că Pro TV SRL nu solicită propriu-zis licențe noi, ci dorește obținerea de fapt a unei noi modalități de difuzare a semnalului pentru același conținut pe care îl transmite în prezent (un tip de semnal diferit), în contextul încetării emisiei analogice terestre TV în România pe 17 iunie.

„Pe aceste stații o să aveți un suport în plus, o licență pe cablu, în așa fel încât, când încetează emisia analogică terestră, să puteți folosi acest suport”, a spus și Răsvan Popescu, vicepreședintele CNA, cel care prezidează ședința de marți a Consiliului.

Pe de altă parte, Adriana Păpureanu a spus că Pro TV SRL va continua să folosească în aceste stații, în care solicită licențe de cablu, și alte modalități de transmisie (de exemplu, transmisia prin satelit, n.r.).

„Pentru stațiile locale încercăm să păstrăm oamenii pe care-i avem acum în aceste stații”, a mai spus Păpureanu, precizând, totodată, că în mare parte din cele 13 stații locale pentru care au fost solicitate licențe de cablu Pro TV difuzează program local.

În ceea ce privește stațiile locale ale Pro TV care dețin doar licențe audiovizuale de televiziune terestră, Adriana Păpureanu a spus că societatea pe care o reprezintă așteaptă să vadă ce se întâmpla cu tranziția de la emisia analogică la transmisia digitală terestră în România. „Am făcut solicitări acolo unde avem deja corespondenți locali. Nu am solicitat licențe pentru licențele care nu funcționează în zonă urbană”, a explicat Păpureanu.

În urma discuțiilor, CNA a decis să aprobe toate solicitările Pro TV SRL cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la acel moment în ședință (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea).

La momentul votului nu a participat membrul CNA Gabriel Tufeanu. Acesta a solicitat, fără a avea susținerea colegilor săi, scoaterea de pe ordinea de zi a mai multor puncte, care vizau solicitări ale unor societăți, între care și Pro TV SRL, de acordare a unor licențe de cablu, în contextul încetării emisiei analogice terestre TV în România pe 17 iunie. Tufeanu și-a motivat solicitarea prin faptul că nu a avut suficient timp să studieze toate aceste dosare pentru a putea vota în cunoștință de cauză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...